Chcialbym sobie zamontowac schowek na okulary i w zwiazku z tym mam pytanie. Otoz posiadam fabryczny alarm i wydaje mi sie (moze jestem w bledzie) ze tam w tych kratkach znajduja sie czujki ultradzwiekowe od alarmu. Jak to zdemontowac i jak sa zamontowane w tej kratce te czujki? Jaki jest orientacyjny koszt nabycia takiego schowka na okulary?
informacje na komputerze-co oznaczają?
Zwiń
X
-
informacje na komputerze-co oznaczają?
Proszę wyjaśnijcie mi kilka pozycji wyświetlanych na komputerze, bo nie wszystkie rozumiem. Zrobiłem fotki wszystkich pozycji zaczynając od zegara i zadąc do góry.
Wyjasnijcie mi proszę zdjęcia nr: 2, 3, 4.strazakp
Była O1 1.9 tdi 110KM ASV 2001r. - służyła mi dzielnie 6 lat.
Jest O2 1.4 tsi, 156KM/260Nm (podobno), CAXA, 2009r.
-
-
1 - Zegar
2 - Czas pracy silnika (zapłonu)
3 - Średnia prędkość
4 - Ilość kilometrów przejechanych od uruchomienia silnika
5 - Ilość kilometrów jaką możesz przejechać utrzymując średnie spalanie na tym samym poziomie
6 - Średnie spalanie
7 - Chwilowe spalanie (na luzie w litry/1 godzinę, podczas jazdy litry/100km)
8 - Temperatura na zewnątrz
EDIT:
Komputer może zapamiętać dwie wartości średniego spalania, czasu zapłonu itp. -
jedynka w kwadraciku w prawym górnym rogu oznacza ''pierwszą pamięć'', naciskając krótko RESET przechodzisz do ''drugiej pamięci'', przydatne gdy chcesz porównać spalania na dwóch różnych benzynach, stylach jazdy itp.
Komentarz
-
-
uzupełnienie:
.wszystkie wskazania z [1] ozmaczają wartość dzienną, wartość ogólna jest pod [2] przełącza się to guzikiem pod dźwignią wycieraczek.
. gwiazdka przy temp. oznacza że temp. przy ziemi jest niższa niż w okolicach szyby (u mnie są dwa czyjniki temp. jeden w zderzaku drugi na podszybiu przy silniku wycieraczek) gwiazdka, mówiąc najogólniej oznacza możliwość gołoledzi.
Komentarz
-
-
Wskazania ze znaczkiem [1] (pierwsza pamięć) przechowywane są w pamięci przez 2h. Jeżeli przed upływem 2h uruchomisz samochód to kolejne kilometry i minuty doliczone zostaną do tych ktore już są. Jeżeli po 2h automatycznie się skasują.
Śnieżna gwiazdka zapala się przy temp mniejszej lub równej +5stC.
Komentarz
-
Komentarz